Artikkel

Daniel Sowe

Satser videre på Arena Torsk

8. nov 2018 18:18 (Sist redigert 30. Jan 2019 15:28)

Dette er fantastisk dag for torskenæringa og for alle medlemmene i klyngen

Foto: Silje Nilsen, Fiskeribladet

Det unike næringssamarbeidet innen levendefangst og levendelagring av torsk fortsetter etter at Innovasjon Norge, Siva og Norges Forskningsråd i dag kunngjorde at de vil være med som bidragsyter i to nye år. (Foto: Silje Nilsen, Fiskeribladet)

- Arena Torsk har blitt et faglig tyngdepunkt innen levendelagring av villfanget torsk, sier Lisbeth Reinholdtsen (th) og Beate Solvoll i Fiskeriparken Egga Utvikling. 

- Vi er stolte over å ha passert et smalt nåløye med mange kvalifiserte søkere. Arena Torsk har skapt et velfungerende innovasjonssystem som nå skal videreføres. Vi er klare til å bygge videre på eksisterende prosjekter, som med denne tildelingen kan driftes videre. Arena Torsk er godt i gang med planlegging av nye viktige prosjekter, blant annet innen teknologiutvikling, kvalitet, merkevarebygging og markedskompetanse, sier klyngeleder Lisbeth Reinholdtsen. 

Arena Torsk har blitt et faglig tyngdepunkt innen levendelagring og fangstbasert akvakultur. Utstrakt dialog, samarbeid og kunnskap med fiskeriforvaltningen har også vært viktig, og blir fortsatt viktig, i arbeidet med å videreutvikle næringen.

Generell klyngeutvikling
0