2020-01-28

Hvor går veien for Skreien? Samfunn, marked og bærekraft

Haill, e det nåkka i det eller e det bare gammel overtru? Torunn Christiansen kommer tilbake med håndfaste resultater fra forskningen hennes på haill, mye står på spill, vi gleder oss!

Skreikonferansen 2020 handler om samfunnsbygging, hvordan vi skal holde på ungdommen i en landsdel der vi stadig har befolkningsnedgang, og det blir innlegg både fra det offentlige, fra akademia, fra bedrifter og fra bank.

Markedsperspektivet vil vise hvordan skreien baner vei også for våre andre fiskeslag, som en spydspiss ut i markedet. Dagsaktuelt er tematikken rundt bærekraft, både bestandsbærekraft og samfunnsmessig bærekraft. I den siste tiden har det vært mange negative mediesaker med forskjellig vinkling fra flere steder i Nord Norge og fiskerinæringen. Vi får besøk av en av gravejournalistene fra Dagbladet, Einar Haakaas som både skal holde innlegg og være med i debatten. Direktør i Sjømat Norge Geir Ove Ystmark stiller også med innlegg og vil debattere.

Konferansen og debatten ledes av en av de sterkeste stemmene fra nord – Skjalg Fjellheim fra Nordlys. Etter konferansen og debatten blir det konferansemiddag på Primex.

 

Billetter til konferansen og middagen finner dere her: https://skrei.hoopla.no/sales/

Lik gjerne siden vår på Facebook: https://www.facebook.com/Skreikonferansen

For mer informasjon besøk festivalens nettside: https://vesteralenskreifestival.no/skreikonferansen

NYHETSARKIV

Nyhetsbrev

Vi håper mange av dere vil gi oss spennende innspill, slik at vi kan nå våre høye felles ambisjoner om å videreformidle de mange gode historiene fra vår fantastiske næring!